In 2007 werden door de gemeente Kasterlee contacten gelegd met Delhaize, om de woning op de Markt die aan het gemeentehuis paalt, te kunnen verwerven.

Deze woning staat vele jaren leeg en begint te verkommeren. 
 
“Het gemeentehuis van Kasterlee barst  uit zijn voegen. Met de bijkomende ruimte kunnen een aantal problemen worden opgelost zoals een goede refter voor het personeel, bergruimte of vergaderruimte” zegt burgemeester Kennes.  

Op termijn kan ook het toeristisch kantoor dat thans is ondergebracht in een gehuurd pand, verhuizen naar de overkant van de Markt, zodat de gemeentelijke toeristische dienst alle faciliteiten kan delen met het gemeentehuis.
 
Hoewel de gemeente de voorkeur gaf aan een aankoop, was Delhaize enkel bereid tot een ruiloperatie. In ruil voor de woning en een stukje grond, zal de gemeente een perceel grond overdragen aan Delhaize dat gelegen is tussen het Binnenpad en de Delhaize winkel. 

Het gaat om het perceel waarop de toegang tot de Delhaize parking is gevestigd en een aantal parkeerplaatsen die hierbij aansluiten. Op basis van het schattingsverslag doet de gemeente ook nog een opleg van 8.800 euro.
 
Het gemeentebestuur hoopt einde 2013 te kunnen starten met de bouw van een nieuw ontmoetingscentrum aan het Binnenpad waarbij er ook 120 nieuwe publieke parkeerplaatsen zullen bijkomen achter het gemeentehuis.